LA BAITA DEL CACCIATORE Ristorante Ceco

Logo lovecké restaurace

Restaurace s obsluhou, která se nachází ve druhém patře pavilonu. Její interiér vytvořili přední čeští designéři. Nabídka této restaurace, jak již sám název napovídá, je orientována především na zvěřinové pokrmy.

Zvěřina a zvěřinová kuchyně má v České republice dlouholetou a bohatou tradici. Česká myslivost, která zahrnuje životní filozofii, chov zvěře, její lov, různé ceremonie, specifickou hudbu a samozřejmě i přípravu pokrmů ze zvěřiny, byla dokonce v roce 2011 zapsána na seznam nehmotného kulturního dědictví České republiky. V restauraci je možné ochutnat hned několik druhů zvěřiny a to srnčí, daňčí, jelení, kančí, zaječí a dokonce i bažantí v tradičních českých úpravách. Například jeden z nejslavnějších a nejoblíbenějších pokrmů – Srnčí se šípkovou omáčkou, u kterého je omáčka připravována z divokých šípků, strouhaného perníku a dalších ingrediencí. Omáčky ke zvěřině vůbec hrají v české kuchyni důležitou roli a představují veliký sortiment neuvěřitelných chutí. V La Baitě můžete tak ochutnat omáčku z Aronie – černé jeřebiny, houbovou omáčku z Lišek, tradiční českou Svíčkovou omáčku a unikátní mysliveckou omáčku Cumberland se směsí rybízu, zázvoru, hořčice, cukru a koření. Restaurace nabízí i ojedinělou příležitost ochutnat zvláštní polévku Bullshot, která se podává již více než 100 let při loveckých lečích přímo v přírodě. Jedná se o dvojitý bažantí vývar, filtrovaný přes hedvábné plátno, s křepelčím vajíčkem a sklenkou Sherry. Jako dezert si pak můžete dát staročeské Lívance, nebo Šišky s mákem.